U wilt natuurlijk weten wat een ontwerp gaat kosten, logisch. Er zijn diverse mogelijkheden:

Advies.U heeft een plattegrond van de tuin thuis en een vrij goed idee van wat u wilt. Maar het lukt niet om er een geheel van te maken.

Of: u heeft een bestaande tuin die goed bevalt, maar waarvan een deel aan vernieuwing toe is.

Of: Er is een border die u opnieuw wilt laten invullen. In dit soort gevallen kan het zinvol zijn mij er bij u thuis bij te roepen.

In 1 à 2 uur kan ik u dan mijn visie geven, mondeling of op papier, met suggestie en oplossingen. Kosten: 60 euro per uur incl. BTW; bij meer dan 10km vanaf hazerswoude komt daar een km-vergoeding bij.

Een schetsontwerp, evt per e-mail en post. Ik maak voor u, aan de hand van door u aangeleverde foto's en plattegrond, een ingekleurd schetsontwerp.

Indien U mij de gegevens over uw tuin stuurt, ontvangt een vrijblijvende kostenloze offerte voor het maken van een schetsontwerp, afhankelijk van het aantal m2.

Een ontwerp, waarmee u bij diverse hoveniers offerte kunt opvragen. Hierbij is inbegrepen:

  • Een intakegesprek waarbij we uw wensen bespreken. Besluit u het ontwerp door mij te laten maken dan ontvangt u van mij een opdrachtbevestiging.
  • Het inmeten en fotograferen van de bestaande situatie

  • Het maken van een ontwerp en een sfeerbeeld; Het ontwerp is een bovenaanzicht met suggesties t.a.v. de beplanting en bestrating. Een sfeerbeeld is een aanzicht of doorsnede.
  • Een geschreven motivatie bij het ontwerp.
  • Een presentatie van het ontwerp bij u thuis.
  • Indien nodig, een aanpassing aan de tekening.

Tarieven hiervoor zijn vanaf 500 euro excl. BTW; voor een precieze offerte ben ik afhankelijk van het aantal M2 van uw tuin. Indien u het aanvraagformulier invult, ontvangt u binnen enkele dagen een precieze, kostenloze offerte.

Voorbeelden van schetsen en ontwerptekeningen vindt u hiernaast.

Een beplantingsplan. Het tarief voor het maken van een beplantingsplan is afhankelijk van het ontwerp. In de ene tuin volstaan enkele hagen en heesters, in de ander misschien een complete Engelse vaste planten border.
Het beplantingsplan wordt dan ook gemaakt op basis van gemaakte uren, tegen een uurtarief van 60 euro (incl. BTW).